Uczniowie III TŻIUG zajęli III miejsce w Konkursie na najsmaczniejszą potrawę wigilijną na XV Ogólnopolskim Pokazie Regionalnych Stołów Wigilijnych "Gwiazdka 2016"
W dniach od 8 do 10 grudnia 2016 roku uczniowie III klasy TŻiUG o profilu gastronomicznym: Angelika Becht, Ewelina Kubiak, Krystian Paroń i Adrianna Ślipek
pod kierunkiem mgr inż. Anny Kowalczyk reprezentowali Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach na XV Ogólnopolskim Pokazie Regionalnych Stołów Wigilijnych "Gwiazdka 2016" zorganizowanym przez Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Był to nie lada wyczyn ponieważ w konkursie brało udział 26 szkół z Polski oraz Szkoły z Lwowa, Ukrainy, Hiszpanii, Białorusi, Rosji.
Głównym celem trzydniowego spotkania była integracja młodzieży szkolnej w duchu przeżywania Świąt Bożego Narodzenia. Jednym z elementów tego spotkania była wystawa prezentująca materialne i duchowe tradycje związane ze świętami. Zaproszone do udziału w pokazie delegacje szkół przygotowały stoiska, na których prezentowały świąteczne tradycje swojego regionu, a podczas Bufetu Regionalnego dzieliły się samodzielnie przygotowanymi świątecznymi potrawami. Tym działaniom przyglądało się Jury złożone z władz Uczelni i zaproszonych Gości.
Podczas Wieczoru Galowego uhonorowane zostały najciekawsze prezentacje i najsmaczniejsze dania w ramach konkursu na najładniejsze stoisko i regionalny stół wigilijny oraz na najlepszą regionalną potrawę wigilijną.
W ramach programu uczennice zwiedziły Poznań, oglądały występy ukraińskiego zespołu ludowego, wysłuchały występów chóru uczelnianego, uczestniczyły w wielu pokazach: kulinarnym, baristycznym, barmańskim, zdobienia bombek.
Uczniowie i opiekun grupy otrzymali dyplomy uczestnictwa oraz symboliczne nagrody.