"Sekrety kuchni włoskie" to projekt, dzięki któremu uczniowie ZSRCKU w Wojsławicach praktykowali w stolicy Włoch. W środę podsumowano ich pobyt oraz wręczono certyfikaty.
Kulturę, zabytki i smaki Włoch poznawali podczas stażu w czerwcu i lipcu uczniowie Zespołu Szkół Rocznie Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach. W środę (1 października) młodzież pochwaliła się zdjęciami i wrażeniami z pobytu w Rzymie.
- Pracowałam w kuchni wegetariańskiej, gdzie królowały warzywa. Bardzo dużo wykorzystuje się tam szpinaku. W wolnym czasie chodziliśmy na koncerty - wspominała Kamila. - Wieczorne wypady zdarzały się nam, tam życie zaczyna się głównie po nocą - zdradzał znów Andrzej.
Młodzież na środowym spotkaniu podsumowującym projekt zaprezentowali gościom zdjęcia z Rzymu, nie tylko z pracy w kuchni, ale i ze zwiedzania. Uczniowie otrzymali też certyfikaty potwierdzające udział w projekcie "Sekrety Kuchni Włoskiej" o wartości ponad 255 tys. zł.
Podczas spotkania nie zabrakło też włoskich smaków.
Zobacz też: Uczniowie z Wojsławic na stażu w Rzymie