Uczniowie Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach zakwalifikowali się do finału konkursu "Kuchnia Polska na Mazowszu 2013". "Nasi" są wśród 12 najlepszych drużyn w Polsce.
Na finały V Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Kuchnia Polska na Mazowszu 2013" pojadą uczniowie II klasy technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych: Kamila Pluskwa, Dorota Piecyk i Szymon Kubiak.
Ich zadanie będzie polegało na wykonaniu 4 porcji zakąsek gorących i 4 porcji dania głównego według zasad przewidzianych w regulaminie. Zadanie to należy do Kamila i Doroty. Do Szymona będzie należało rozwiązanie teoretycznego testu wiedzy zawodowej, nakrycie stołu (klasyczne oraz improstyl), oraz przeprowadzenie flambirowania, zgodnie z zasadami przewidzianymi w Konkursie Kelnerskim.
Finały zaplanowano na 29 listopada 2013 roku w Warszawie.